Sałatka z awokado i pomidorów

Składniki (3 - 4 osoby)

1 dojrzały owoc awokado
1 czerwona cebula
3 - 4 dojrzałe pomidory
2 - 3 jajka na twardo
1 - 2 ząbki czosnku
sok z cytryny
2 łyżki posiekanej świeżej kolendry

Sos
oliwa z oliwek
czerwony ocet winny
1/2 łyżeczki mielonego kminku
soł, pieprz, cukier do smaku

Oliwę z oliwek wymieszać z octem winnym w proporcjach 2:1, dodać pozostałe składniki sosu, doprawić do smaku.
Cebulę pokroić w cienkie półplasterki i skropić sosem. Pomidory pokroić w kostkę, awokado obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki a potem w cienkie plasterki. Skropić sokiem z cytryny. Rozgnieść czosnek, jajka pokroić na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać dodając siekaną kolendrę i sos.