Sałatka brokułowa z kiełkami fasoli Mung i słonecznika

Składniki (6 - 8 osób)

1 opakowanie kiełków fasoli Mung (150g)
1 opakowanie kiełków słonecznika (85g)
6 - 8 średnich pieczarek
500g brokuła
1/2 pęczka dymki
oliwa z oliwek
świeże oregano
sól, pieprz

Brokuły obgotować w osolonej wodzie (przez 4 - 5 minut). Sparzyć kiełki fasoli Mung, pieczarki pokrooić na kawałki i lekko podsmażyć na oliwie. Wystudzić wszystkie składniki.
Dymkę posiekać, dodać posiekane oregano, zalać 2 łyżkami oliwy i wymieszać. Brokuła podzielić na pojedyncze różyczki, Kiełki fasoli Mung i słonecznika pokroić na kawałki (o mniej więcej 2cm długości). Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.