Pstrąg z blachy z melisą

Pulpeciki z tymiankiem

Paprykę, cebulę, pieczarki i czosnek bardzo drobno siekamy i podsmażamy na patelni.

Roladki z kiełkami pora

Małe co nieco

Roladki z mielonego mięsa

Mielone mięso wyrabiamy na jednolitą masę z jajkami i mąką. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek.

Roladki z szynki, żółtego sera i kiełków pora

Szybka, efektowna i smaczna przystawka.

Rosół z lubczykiem

Umyte mięso włożyć do garnka z wodą, dodać oczyszczoną włoszczyznę. Gotować na małym ogniu.

Ryba z warzywami i estragonem

Czosnek i cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy drobno pokrojone pomidory i estragon, dusimy pod przykryciem przez 10 – 15 minut.

Ryż z kiełkami fasoli Mung

Ryż przepłukać wodą i wrzucić do garnka, zalać 41/2 szklanki wody. Dodać łyżeczkę curry i łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na najmniejszy i gotować pod przykryciem przez 10 minut.

Ryżowa sałatka z soczewicą

Płuczemy soczewicę i gotujemy ją w osolonej wodzie aż będzie miękka, odsączamy. Ryż gotujemy na sypko.

Sałata po włosku

Ciabatę kroimy w dużą kostkę, moczymy w oliwie i pieczemy w piekarniku na złoty kolor.