Naleśniki z czerwoną fasolą i kiełkami fasoli Mung

Fasolę odsączyć, rozdrobnić widelcem i wymieszać z koncentratem pomidorowym i serkiem topionym na jednolitą masę. Farsz doprawić do smaku.

Ocet ziołowy

Octy ziołowe, podobnie jak oliwa z dodatkiem ziół, to doskonała baza do sosów i dobry dodatek do sałatek. Można je również z powodzeniem stosować jako składnik do marynat do mięs.

Odżywczy koktajl z lucerną

Szybki i łatwy do przygotowania

Oliwa ziołowa

Oliwa ziołowa powstaje poprzez moczenie w niej ziół, dzięki czemu przejmuje ona ziołowy aromat i smak. Do aromatyzowania oliwy można używać różnych ziół – bazylii, oregano, majeranku, rozmarynu, tymianku i innych. Można też tworzyć mieszanki tych ziół.

Omlet z ziołami

Rozbić jajka oddzielając żółtka od białek. Do białek dodać odrobinę soli i ubić na sztywną pianę. Z żółtek, mleka i mąki rozrobić ciasto trochę gęstsze od naleśnikowego.

Panierowany ser

Ser dzielimy na porcje (żółty na plastry grubości 1 cm, camembert na mniejsze kawałki). Bułkę tartą mieszamy z mąką w proporcjach 2:1, dodajemy ziekane zioła.

Pasta a'la Hummus

coś na kanapeczkę....

Pasta jajeczna z kiełkami słonecznika

Idealna na śniadanie

Pasta z cieciorki

Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oliwie, dodajemy drobno pokrojone chorizo i czarne oliwki. Po chwili dodajemy oliwę wymieszaną z octem winnym.

Pasta z sera pleśniowego z bazylią

Serek ucieramy ze śmietaną (lub jogurtem naturalnym) na gładką masę. Dodajemy pokrojony w kostkę ser pleśniowy i dokładnie mieszamy (można zmiksować).