Makaron z tuńczykiem i masłem szałwiowym

Namoczoną przez noc fasolę odsączyć i wstawić do gotowania. Oderwij łodyżki z listków szałwii i dodaj je do gotującej się fasoli.

Makaron ze smażonym serem feta

Makaronowa sałatka z kurczakiem

Mieszamy ze sobą oliwę i ocet balsamiczny, dodajemy siekane zioła i wyciśnięty na prasce czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Martini Code

Pokruszony lód mieszamy ze świeżymi listkami mięty i nakładamy do wysokich szklanek.

Mieszanka ziół prowansalskich

Miętowa sałatka z arbuza

Arbuza obieramy ze skóry, usówamy pestki i kroimy w kostkę. Dodajemy ser feta, również pokrojony w kostkę.

Mojito

Rum, sok z limonki i wodę wlewamy do shakera. Dodajemy dodajemy syrop cukrowy do smaku i mieszamy składniki.

Mrożona herbata z miętą

Parzymy dosyć mocną herbatę dodając do parzenie łodyżki mięty, z których wcześniej oderwaliśmy listki.

Mus czekoladowy z miętą

Do rondelka wstawionego do garnka z gotującą się wodą wkładamy masło. Umyte i osuszone liście mięty (bez łodyżek) rwiemy na mniejsze kawałki i dodajemy do rozpuszczonego masła.

Naleśniki z awokado i kiełkami fasoli Mung

Ziarna słonecznika uprażyć na patelni (jeżeli chcesz skorzystać z kiełków należy je posiekać i dodać do pozostałych składników farszu).