Kapusta z grzybami

pokrojone grzyby. Dusimy na wolnym ogniu aż zmiękną.

Kiełki na patelnię Stir Fry z papryką

Wyśmienite na gorąco jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.

Kiełki Stir Fry duszone w pomidorach

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać kiełki STIR FRY i siekane zioła. Podsmażać na wolnym ogniu 3 - 4 minuty często mieszając.

Koktajl z kiełkami jarmużu

Samo zdrowie

Koreczki z niespodzianką

Pomidorki koktailowe kroimy w poprzek na połówki i wydrążamy pestki i gniazda nasienne. Dośrodka nakładamy kiełki rzodkiewki.

Kotleciki wołowe z fasolą po meksykańsku

Drobno siekamy cebulę i podsmażamy na patelni aż się zeszkli. Do wołowiny dodajemy wyciśnięty czosnek, drobno posiekane chili, kmin rzymski, jajka.

Kotleciki z kalafiora

Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy aż zmiękną w osolonej wodzie (jeżeli chcemy dodać brokuła lub fasolkę można wszystkie warzywa ugotować razem).

Leczo z kabaczkiem

Do sporego garnka nalewamy 3 – 4 łyżki oliwy i rozgrzewamy ją. Następnie zaczynamy smażyć warzywa – drobno posiekany czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę.

Makaron z cukinią

Posiekaną cebulę zeszklić na oliwie, dodać przeciśnięty czosnek. Dodajemy pokrojoną cukinię, dusimy aż zmięknie a następnie dodajemy pokrojone pomidory.

Makaron z sosem szałwiowym

Rozpuszczamy masło na patelni. Umyte liście szałwii rwiemy na mniejsze kawałki i dodajemy do masła.