Naleśniki z awokado i kiełkami fasoli Mung

Składniki (4 - 8 osób)

1 opakowanie kiełków fasoli Mung (150g)
2 dojrzałe owoce awokado
1 pomidor
zielone o;iwki
4 łyżki łuskanych ziaren słonecznika (lub siekanych kiełków słonecznika)
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka o;iwy z o;iwek
sól ziołowa, pieprz
8 naleśników

Ziarna słonecznika uprażyć na patelni (jeżeli chcesz skorzystać z kiełków należy je posiekać i dodać do pozostałych składników farszu). Awokado obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Dodać pokrojony w kostkę pomidor. Oliwki pokroić w plasterki, razem ze słonecznikiem dodać do reszty składników i wymieszać. Dodać oliwę, przyprawy i dokładnie wymieszać. Napełnione farszem naleśniki obsmażyć z dwóch stron. Podawać na ciepło.