Makaron ze smażonym serem feta

Składniki (4 - 6 osób)

500g makaronu (tagliatelle lub penne)
2 - 3 małe papryki
100 - 150g czarnych oliwek
100 - 150g sera feta
4 - 5 łyżek świeżych listków oregano
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Umyte papryki kroimy w poprzek w krążki grubości około 1cm. Usuwamy nasiona i gniazda nasienne. Krążki papryki kładziemy na patelni z rozgrzaną oliwą i smażymy ok 2 - 3 minut (trzeba je co chwila poruszać, żeby nie przywarły do patelni). Następnie odwracamy paprykę na drugą stronę, do środka wsypujemy nieco pokrojonej w kostkę fety, na wierzchu posypujemy siekanymi oliwkami i oregano. Smażymy 2 - 3 minuty.
tujemy makaron al dente. Po odcedzeniu przekładamy z powrotem do garnka, dodajemy 2 - 3 łyżki oliwy i łyżkę siekanego oregano. Mieszamy i wykładamy na talerze. Na makaronie układamy po 2 - 3 krążki papryki ze smażoną fetą.. Doprawiamy do smaku, posypujemy oregano.