Makaron z tuńczykiem i masłem szałwiowym

przepis ze strony www.kuchnia.tv

Składniki (4 - 6 osób)

1 opakowanie makaronu (500g)
200g tuńczyka (w dużych kawałkach)
200g fasoli
50g masła
4 ząbki czosnku
świeże liście szałwii
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Namoczoną przez noc fasolę odsączyć i wstawić do gotowania. Oderwij łodyżki z listków szałwii i dodaj je do gotującej się fasoli. Listki szałwii obsmażamy na maśle i wykładamy na papierowy ręcznik do odsączenia. Wyciśnięty czosnek smażymy na maślr (na tym samym, na którym wcześniej smażyliśmy listki szałwiii i które przeszło jej aromatem). Dodajemy ugotowaną fasolę i tuńczyka, doprawiamy do smaku. Na koniec gotujemy makaron i dodajemy podsmażoną fasolę z tuńczykiem. Ozdabiamy listkami szałwi.