Kotleciki wołowe z fasolą po meksykańsku

Składniki

500g mielonej wołowiny
1 puszka czerwonej fasoli
2 cebule
2 jajka
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
3 - 4 łyżki świeżych liści kolendry
sok z 1 limonki
mąka
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Drobno siekamy cebulę i podsmażamy na patelni aż się zeszkli. Do wołowiny dodajemy wyciśnięty czosnek, drobno posiekane chili, kmin rzymski, jajka. Wyrabiamy na jednolitą masę (można ją nieco zagęścić tartą bułką). Dodajemy podsmażoną cebulę i odsączoną fasolę. Mieszamy mięso starając się nie rozgniatać fasoli. Formujemy niewielkie kotleciki i oprószamy mąką. Smażymy na rozgrzanej oliwie. Podajemy posypane siekaną kolelndrą i skropione sokiem z limonki.