Gotuj z oregano

Pomidory z oregano

Pomidory umyć i przekroić w poprzek na połówki. Masło utrzeć z parmezanem, oregano i czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem.

Ryżowa sałatka z soczewicą

Płuczemy soczewicę i gotujemy ją w osolonej wodzie aż będzie miękka, odsączamy. Ryż gotujemy na sypko.

Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów

Fasolkę szparagową gotujemy na miękko w osolonej wodzie, odsączamy i osuszamy.

Sałatka ziołowa z kiełkami

Jogurt, oliwę i sok z cytryny zmieszać w proporcjach 5:3:1, doprawić do smaku.

Sos tzatziki

Ogórka ścieramy na drobnej tarce i odciskamy wodę. Dodajemy wyciśnięty czosnek i bardzo drobno posiekaną pietruszkę i koperek (można dodać świeże zioła wedle uznania).

Sos Chimichurri

Papryczki jalapeno bardzo drobno siekamy z czosnkiem, Dodajemy siekaną pietruszkę i oregano.

Słodka marynata ziołowa

Łączymy ze sobą wszystkie składniki marynaty. Dodajemy siekane zioła i ziarna pieprzu rozgniecione trzonkiem noża. Dokładnie mieszamy.

Ziołowy twarożek

Rozgniatamy ser w miseczce, dodajemy drobno posiekane zioła i doprawiamy solą i pieprzem.

Ziołowy vinaigrette

Łączymy ze sobą bulion, oliwę i ocet w proporcjach 3:3:1. Zaczynamy podgrzewać na barszo wolnym ogniu.

Zupa fasolowa

Corizo kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni razem z cebulą i papryką również pokrojonymi w kostkę.

  • 1
  • 2