Gotuj z kiełkami fasoli Mung

Naleśniki z awokado i kiełkami fasoli Mung

Ziarna słonecznika uprażyć na patelni (jeżeli chcesz skorzystać z kiełków należy je posiekać i dodać do pozostałych składników farszu).

Naleśniki z czerwoną fasolą i kiełkami fasoli Mung

Fasolę odsączyć, rozdrobnić widelcem i wymieszać z koncentratem pomidorowym i serkiem topionym na jednolitą masę. Farsz doprawić do smaku.

Potrawka z kurczaka z warzywami

Ryż z kiełkami fasoli Mung

Ryż przepłukać wodą i wrzucić do garnka, zalać 41/2 szklanki wody. Dodać łyżeczkę curry i łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na najmniejszy i gotować pod przykryciem przez 10 minut.

Sałatka brokułowa z kiełkami fasoli Mung i słonecznika

Brokuły obgotować w osolonej wodzie (przez 4 - 5 minut). Sparzyć kiełki fasoli Mung, pieczarki pokrooić na kawałki i lekko podsmażyć na oliwie. Wystudzić wszystkie składniki.

Sałatka Fa Mung

Kapustę pekińską kroimy w wąskie słupki długości 3 - 4 cm. W salaterce mieszamy z kiełkami fasoli Mung. Obieramy marchewki i kroimy na kawałki 3 - 4cm

Sałatka z fasolki szparagowej i kiełków fasoli Mung

Fasolkę szparagową ugotować i ostudzić, kiełki fasoli Mung sparzyć. Przygotować sos dokładnie mieszając oliwę z octem balsamicznym (w proporcjach 2:1), doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku.

Sałatka z kukurydzy i kiełków fasoli Mung

Jajka po ugotowaniu na twardo wystudzić i pokroić w kostkę. Kiełki fasoli Mung pokroić na mniejsze kawałki, dodać odsączoną kukurydzę.

Sałatka ziołowa z kiełkami

Jogurt, oliwę i sok z cytryny zmieszać w proporcjach 5:3:1, doprawić do smaku.

Wiosenne masło

Wszystkie „zielone” dodatki drobno posiekać. Masło podzielić na 4 – 5 części i po kolei wrzucać do szklanej miski.

  • 1
  • 2